Por una cabeza

Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να έχει συνδέσει περισσότερο το όνομά του με το tango από τον Carlos Gardel για τον οποίον, άλλοι λένε ότι γεννήθηκε στην Ουρουγουάη, άλλοι στην Γαλλία, το θέμα όμως είναι ότι έζησε στην Αργεντινή και σφράγισε το tango όσο κανένας άλλος.

Αυτές τις ημέρες θυμήθηκα την Λατινική Αμερική, τη χρεοκoπία της Αργεντινής πριν από λίγα χρόνια και την κατάσταση της χώρας μας σήμερα. Μπορεί εκεί να χορεύουν tango κι εδώ συρτάκι ή μάλλον τσιφτετέλλι, όμως η ουσία είναι ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει κι από ότι φαίνεται εάν δεν ζωθεί δυστυχώς το ζωνάρι και δεν σταματήσουν οι σπατάλες, θα οδηγηθούμε στο χάος. Είναι βέβαια η νοοτροπία μας που πρέπει να αλλάξει κι αυτό είναι το πιο δύσκολο, να σταματήσουμε να περιμένουμε από τους άλλους τις λύσεις, να σταματήσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε και αν μεμψιμοιρούμε, κοινή λογική χρειάζεται και νοικοκύρεμα. Δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά από την άλλη κι επειδή είμαστε λαός της τελευταίας στιγμής, ίσως ακόμα και τώρα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να νοικουρέψουμε τα του οίκου μας, απλά αριθμητική χρειάζεται, μειώνουμε τις δαπάνες, αυξάνουμε τα έσοδα, γιατί άραγε καταπιανόμαστε με τη δημιουργική στατιστική, ποιους τελικά νομίζουμε ότι κοροϊδεύουμε;

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο μου έδωσαν, τόσο ο φίλος Τζων Μπόης, ο οποίος με το μοναδικό ταλέντο γραφής που διαθέτει, περιγράφει την κατάσταση χιουμοριστικά, όσο και η Krotkaya, η φίλη του παρόντος blog η οποία φαίνεται ότι γιορτάζει και το γλεντάει στην Λατινική Αμερική. Με έστειλαν λοιπόν κι οι δύο στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη, στις οποίες βρέθηκα πριν από 3 χρόνια και πέρασα στιγμές πανέμορφες και τους ευχαριστώ.

Tango έχει παρακάτω και μάλιστα τι άλλο, Carlos Gardel!           

Advertisements

4 responses

 1. Η φωτο πάντως στο μπλογκ της Кроткая με τους καταρράχτες του Ιγκουασού
  είναι από τη μεριά της Βραζιλίας…

  Τελικά όλοι έχουμε το μυαλό μας στη Νοτιο Αμερική!

 2. Τσαλαπετεινέ, όντως, όπως ανακάλυψα κι εγώ επί τόπου! 🙂 Αλλά η θέα από τη μεριά της Βραζιλίας είναι πιο πανοραμική.

  Οικοδεσπότη, οι Ουρουγουανοί πάντως επιμένουν ότι ο Γαρδέλ γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο, όπως και ότι η μουσική της Κουμπαρσίτα έχει γραφτεί από ομοεθνή τους. Τελικά, νομίζω πως η Ουρουγουάη είναι η αδικημένη μικρή αδερφή της Αρχεντίνας, η οποία τελευταία της έχει φάει όλη τη δόξα κι είναι κρίμα!

  Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, είναι πιο περίπλοκο το θέμα όταν είσαι μέρος του παγκόσμιου χωριού….

 3. Кроткая : Η καλύτερη πλευρά είναι απο την Βραζιλία! Να φανταστείς ότι πέτυχα στο Ιγκουασού κινηματογραφικό συνεργείο απο την Αργεντινή που ετοιμάζανε ντοκιμαντέρ για τους καταρράχτες και το μεγαλύτερο μέρος θα το γυρίζανε απο την Βραζιλία. Παρα πολύ καλό το ποστ σου! Με εξαιρετικές φωτογραφίες. Και στο επομενο ταξιδι.

  Οικοδεσπότη: Το βρήκα σήμερα και νομιζω οτι θα σου αρέσει.

 4. krot & Τσαλαπετεινέ, έχετε απόλυτο δίκιο για την καλή πλευρά των Ιγκουασού, πάντως όπως λέει και η Κροτ, η Ουρουγουάη έχει επισκιασθεί από την Αργεντινή και είναι κρίμα γιατί έχει φοβερή γοητεία ως χώρα.

  Τσαλαπετεινέ, ευχαριστώ για το κλιπ, πολύ ωραίο, μια άλλη διάσταση στο τρομερό αυτό κομμάτι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s